Bravo, Nikola!

decembar 07 2017

Sudbina svijeta počiva na mladima istina je koja je svima poznata.

Sudbina svakog pojedinca predstavlja svijet za sebe. Posebno ako je isprepletana sa teškoćama i bolestima, kada se čovjek nada pomoći. A, za pomoć se ne moli. Ona se daje iz srca i predstavlja nešto najljepše, nažalost, samim tim i najređe, što čovjek, danas, čini za čovjeka. Za jednu sudbinu. Znači, za jedan svijet.

No, ako je suditi po logici i ponašanju srednjoškolca iz Berana, Nikole Obradovića, ljudske sudbine, a samim tim i svijet u kojem živimo, biće bolji, humaniji i ljepši od onog kakvog ga danas vidimo. U poplavi medijskih informacija glavne teme predstavljaju razni poroci koji svoj danak uzimaju, prije svega, kod mladih, a gestovi mladog Beranca, koji organizovanjem humanitarnih žurki pokušava da pomogne onima kojima je potrebno, ostaju, nekako, neprimijećeni. Ili bar ne onoliko primijećeni koliko zaslužuju.

Naime, Nikola Obradović je organizovao humanitarnu žurku na kojoj je skupio 200 eura koje je uplatio kao pomoć za liječenje trogodišnje Sofije Vešović - koja boluje od cerebalne paralize.

Berane Nikola 2

„U petak, 24. novembra, odlučio sam da napravim žurku humanitarnog karaktera. U planu mi je bilo da svoj djeci sa smetnjama u razvoju na teritoriji Berana kupim novogodišnje poklone. Tri dana pred žurku sam saznao za slučaj moje sugrađanke Sofije Vešović koja boluje od cerebralne paralize. Tako sam odlučio da se dodatno angažujem u humenitarnoj žurci, kako bih na neki način učestvovao u njenom oporavku. Uspio sam da prikupim 200 eura za nju, koje sam joj uplatio preko Hipotekarne banke u Beranama“, kazao je Nikola za Esponu.

Da podsjetimo, ovo nije jedina humanitarna žurka koju je organizovao ovaj mladić iz Berana. Naime, kako je objasnio, organizovao je i humanitarnu žurku sa ciljem prikupljanja pomoći koju je opredijelio beranskom Dnevnom centru za djecu i mlade sa posebnim potrebama. Tokom te žurke, Obradović je uspio da skupi 300 eura kojima je donirao tu ustanovu.

On je naglasio da je uz pomoć Jelene Lutovac - sa radija Puls Luxemburg, realizovao i svoj drugi plan, jer je djeci sa smetnjama u razvoju obezbijedio novogodišnje poklone!

„Iz sveg srca se zahvaljujem svim ljudima koji su mi donacijama i sponzorstvima pomogli da realizujem ove akcije.  Veliku zahvalnost dugujem i mojim drugarima Filipu Šćekiću, Peteu Raleviću, Milošu Čukiću. Naravno, zahvalnost dugujem i mojoj porodici koja me podržava u svemu, a posebnu zahvalnost dugujem Alenu Hadroviću, predstavniku navijačke organizacije Stritbojs, čiji sam član“, istakao je Nikola.

Ovaj beranski srednjoškolac najavljuje organizovanje i novih žurki. Kako kaže, prvu će organizovati već za doček Nove godine.

Proslavu najluđe noći organizujem u klubu "Colosseum" i ovim putem pozivam sve sugrađane da dođu i na pravi i originalan način, u društvu više od 300 ljudi dočekaju Novu 2018. godinu”, zaključio je Obradović.

Srećno, Nikola! I tebi i tvojim prijateljima. Sa takvim žurkama, ispoljenim humanizmom i plemenitošću koju ste pokazali, ovaj svijet će biti i bolji i ljepši nego što ga sada vidimo.

OTV Berane

Tanja Radunović

Foto: FB stranica Nikola Obradović

TEMPLEJT na srpskom800

baner

Saint Art Designs / Web Development

Saint Art Designs / Web Development

Prijatelji sajta

Safe Journalism HND Solidarna Actat Kvart komesarijat-za-izbeglice XXZ Pescanik logoo mirc NGTim