OTV Berane 53

Gavro Vuković bavio se diplomatskim poslovima u jednom od najkomplikovanijih momenata crnogorske istorije.

Priča „Rane“, autorke Rebeke Čilović iz Berana i „Kosač“, autora Ulvije Mušovića, ravnopravno su podijelili prvu nagradu na sinoć završenom Festivalu „Zavičajne staze Bihora“, koji je po 11. put održan u Petnjici.

Škola novinarstva koju organizuje Nevladina organizacija „Spona“ započela je proteklog vikenda. Škola je započela sa radom kao jedna od aktivnosti projekta „Otvorena Televizija“, koji, sa partnerima, realizuje ta beranska NVO, a donator je Evropska unija.

Otvaranjem stalne postavke izložbe fotografija starih Berana i Ivangrada zvanično je otvoren i novoimenovani Salon "Ivangrad" Hotela "Berane".

Na konkurs za nagradu “Tipar” žiri je jednoglasno odlučio da se nagrada dodijeli autoru Perici Jokiću iz Berana za knjigu “Izrazito dobre priče”.

U organizaciji Sekretarijata za sport, kulturu, omladinu i saradnju sa NVO, Opštine Berane, već petu godinu, u okviru beranskog kulturnog ljeta,  30.jula održan je kulturno-umjetnički program "Ladica đinđuva po trgu prosuta“.

Najveći festival za mlade na sjeveru Crne Gore, muzički festival THUNDER FEST, održava se ove godine peti put na aerodromu u Beranama 28. i 29. jula, od 21,00 časova, odnosno od 20,30 časova.

Obilježavajući 24. jul 2013. godine, dan kada je u Crnoj Gori organizovana prva parada ponosa, oglasili su se iz LGBT Foruma Progres. Dostavljeno saopštenje Espona integralno prenosi.

Nova sportska dvorana u Beranama pradata je na upotrebu sportistima i svim građanima. Dvorana je svečano otvorane na Dan opštine, 21. jul, a svečanosti su prisustvovali brojni sportisti i sportski radnici, predstavnici privrednog, političkog i kulturnog života grada.

Ženska nevladina organizacija „Feniks“ obratila se zahtjevom za slobodnim pristupom informacijama nakon raspodjele sredstava nevladinim organizacijama obavljene od strane Komisije Opštine Berane, 

 

Kampanja "Svaka limenka se računa“, čijoj implementaciji u Crnoj Gori ove godine je doprinijela i Nevladina organizacija „Sjeverna zemlja“, realizovana je po prvi put na IV Motorijadi u Beranama.

 

Kampanja "Svaka limenka se računa“, čijoj implementaciji u Crnoj Gori ove godine je doprinijela i Nevladina organizacija „Sjeverna zemlja“, realizovana je po prvi put na IV Motorijadi u Beranama.

Pjesnik za djecu iz Berana, Velimir Ralević gostovao je prethodnog mjeseca na jugu Srbije, gdje se u pet gradova  predstavio svojom poezijom najmlađim stanovnicima tog regiona. On je sa Dejanom Đonovićem - glumcem iz Podgorice, bio jedini predstavnik Crne Gore iz oblasti kulture koji je ove godine nastupio na manifestaciji koju, tradicionalno, organizuje Nacionalni savjet crnogorske nacionalne manjine.

Juče je u glavnoj beranskoj ulici održana Izložba oldtajmera „Berane 2018“.

Izvođenjem poetsko-muzičkog recitala "Riječ poslije Srebrenice" obilježen je Dan sjećanja na žrtve ratova vođenih na prostorima bivše SFRJ u periodu od 1991. do 2001. godine, koji je organizovao Forum Bošnjaka Crne Gore (FBCG).

Početak radova na nastavku Ulice Mira i Slobode (poznate kao obilaznica pored Lima), krajem prošlog mjeseca, obilježila je bjesomučna sječa stabala u gradskom parku, a nastavljeno je nasipanjem tampona na platou ionako narušenog prostora parka. Pored posječenih stabala, uništen je i prostor u kojem je prije nekoliko godina postavljen i dječiji mobilijar!

Blizu 1.000 građana Berana odazvalo se u subotu, 26. maja, pozivu organizatora akcije „Očistimo Jasikovac“ i u duhu slogana dalo svoj doprinos uređenju čuvenog beranskog izletišta i istoimenog spomen kompleksa. Kako se pokazalo, organizovanje akcije predstavljalo je pun pogodak i ona je, u potpunosti, dala svoj rezultat.

Povodom zaključaka Okruglog stola pod nazivom „Predstavljanje Izvještaja iz sjenke za Poglavlje 27“ održanog u Podgorici saopštenjem za javnost oglasila se beranska NVO „Sjeverna zemlja“

Mediji organizacija civilnog sektora su neophodni i, ako bi zaživjeli, predstavljali bi hit u Crnoj Gori i na prostoru bivše SFRJ ocijenjeno je na juče održanom okruglom stolu u Bijelom Polju, koji je organizovala NVO „Spona“ iz Berana.

Univerzitetski centarMinistar prosvjete Damir Šehović izrazio je očekivanje da će se u narednih nekoliko dana studenti Visoke medicinske škole u Beranama useliti u objekat Univerzitetskog centra.

Povodom dobijanja priznanja na Samitu svjetske nagrade u Beču saopštenjem se oglasila Nevladina organizacija „Luča institut“. 

Strana 1 od 3

Radionice

baner

Saint Art Designs / Web Development

Saint Art Designs / Web Development

Prijatelji sajta

Safe Journalism HND Solidarna Actat Kvart komesarijat-za-izbeglice XXZ Pescanik logoo mirc NGTim