Volonterska akcija kao prilika za druženje dece migranta i dece iz Bujanovca Foto: S. Djordjević

Volonterska akcija kao prilika za druženje dece migranta i dece iz Bujanovca

avgust 29 2018

Izbeglice i migranti iz prihvatnog centra u Bujanovcu i predstavnici lokalne samouprave učestvovali su danas u uredjenju dvorišta bujanovačke Osnovne škole "Branko Radičević". 

Volonterska akcija, kako je ovom prilikom rečeno, bila je prilika za druženje i upoznavanje dece migranta i dece iz Bujanovca kao i njihovih roditelja, pred početak nove školske godine. 

skola Bujanovac migranti 1

Koordinator Kancelarije za mlade u Bujanovcu Šuajd Fejzulaj kazao je da su mladi iz tog mesta želeli i ovog puta da pomognu i budu od koristi društvu, kao što su to činili i više puta unazad. 

"U prostorijama Kancelarija za mlade organizovali smo više radionica namenjenih migrantima kako bi im olakšali život, jer znamo kako im je sada teško", rekao je Fejzulaj. 

skola Bujanovac migranti 4

Menadžer Projekta podrške Evropske unije upravljanju migracijama Verica Rečević je podsetila da je Osnovna škola "Branko Radičević"  u protekloj školskoj godini omogućila pohadjanje nastave za više od dvadeset petoro dece migranata i izbeglica.

skola Bujanovac migranti 6

"Ovo je jedna u nizu zajedničkih akcija u okviru Projekta podrške Evropske unije opštinama koje su prihvatile migrante. Mala je aktivnost, ali je jako važna kako bi škola bila spremna za početak školske godine", izjavila je Rečević. 

skola Bujanovac migranti 2

Ona je kazala da je opština Bujanovac od Evropske unije kao najvećeg donatora kada je u pitanju podrška upravljanju migracijama u Srbiji dobila za svoje javno komunalno preduzeće "Komunalac" kamion smećar vredan 66.000 evra i pet kontejnera. 

Piše: Biljana Ljubisavljević

Foto: Saša Đorđević

TEMPLEJT na srpskomRES

baner

Saint Art Designs / Web Development

Saint Art Designs / Web Development

Prijatelji sajta

Safe Journalism HND Solidarna Actat Kvart komesarijat-za-izbeglice XXZ Pescanik logoo mirc NGTim