Е, ваков го сакам Прилеп, со еден куп луѓе и сите насмеани и распеани

jul 30 2018

После фантастичната ноќ на евергрини, Јавен Простор Прилеп ја организираше втората градска забава, каде на мегдан се најдоја танцовите чекори на прилепчани и модни детали од 80–те. Јавниот и непредвидливите Деца со наочари, ги забавуваа прилепчани на енергична ноќ со добро познати рефрени од 80–те.

G Слика постер
„Ве чекаме повторно заедно да пееме и танцуваме, донесете ги вашите родители, тетки/тетиновци, вујни/вујковци, стрини/чичковци, комшии, внуци, гости и случајни минувачи...

Спремајте ги витките колена, штиклите и патиките, не заборавајте ги потпонките, и секако, истапирајте си ја фризурата:)
Се гледаме кај Саатот сограѓани/–ки“ - порачаа од Јавен простор на нивната ФБ страна.

GСлика атмосфера 3

Во неделата, заедно со Децата со наочарите, Јавен Простор Прилеп не само што се погрижи за добрата градска забава, туку и за соодветниот изглед на заинтересираните присутни. 
„Од 20 часот дојдете да Ве наместиме и Вас:) Седнете на поставените столчиња, опуштете се и дозволете им на нашите поканети фризери да се погрижат за Вашиот тапир:), тостерка:), Тајчи:)... Се разбира, само за тие што сакаат:). 
Ни се приклучуваат Александар Андоноски (фризерско студио COOL-CUT), Емилија Костадиноска и Дарко Костадиноски (EMA PLACE) и Горан Јорданоски (D’ARTE MODERNA). 

GСлика атмосфера 1

За по некоја игрива шарена линија на Вашето лице или око, ќе се погрижат Ивана Секулоска и Валентина Ѓорѓиоска (или пак фризура:))“ - порачаа од Јавен простор Прилеп.

Стотиците присутни граѓани искусија вистинско музичко уживање и на дружбата, заедничкото пеење и играње како да немаше крај. Тоа беше вечер во која како и самиот град да се присети како му било некогаш.

Gслика атмосфера 2
Ова се дел од коментарите за Ноќта на евергрини, кои граѓаните ги оставаа на Фб–страната на Јавен Простор Прилеп.

„Луѓе браво за идеите!“

„Конечно нешто убаво и различно почнува да се случува..БРАВО!“

“Е, ваков го сакам Прилеп, со еден куп луѓе и сите насмеани и распеани. Продолжете со исто темпо!“

„Вакво нешто не било во Прилеп - ем убаво, ем весело, ем разиграно и распеано... не било! Прекрасно!“

GСлика Јавен простор

 

Известува: Мартина Билјаровска
Фотографија: Јавен Простор Прилеп

TEMPLEJT na makedonskomRES

baner

Saint Art Designs / Web Development

Saint Art Designs / Web Development

Prijatelji sajta

Safe Journalism HND Solidarna Actat Kvart komesarijat-za-izbeglice XXZ Pescanik logoo mirc NGTim