Zlato u Sarajevu u brzom klizanju za malenu Sofiju Rodić

februar 21 2018

Osmogodišnja Sofija Rodić koja je prošlog proleća postala prvi stanovnik Niša sa osvojenom medaljom u brzom klizanju na medjunarodnom takmičenju, ponovo je u svoj rodni grad donela medalju a ovoga puta je to zlato sa Alpe adria kupa u Sarajevu.

„Sofija se nadmetala u trci na 222 metra, 333 metra i 500 metara i u sve tri trke bila ubedljivo prva što joj je donelo zlatnu medalju u veoma jakoj konkurenciji brzih klizača iz više evropskih zemalja“, rekao je otac malene šampionke Petar Rodić.

Sofija Alpe Adria 2

On je kazao da je Sofija svojim radom napravila nešto što je sve iznenadilo.

„Sofija je prošle godine prešla sa dečijih klizalji na profesionalne klizaljke sa dugim „nožem“ i trebalo joj je malo vremena da se prilagodi. Uspela je vrlo brzo da savlada tehniku klizanja sa novim klizaljkama zahvaljujući treneru Miodragu Popoviću iz beogradskog kluba „Intro lajn“, izjavio je Rodić.

Prema njegovim rečima, Sofija jednom nedeljno sa Popovićem trenira u Beogradu u pravoj ledenoj dvorani, a ostalim danima na klizalištu u Nišu.

Sofija Alpe Adria 3 3

„Do ovog uspeha Sofija sigurno ne bi stigla da gradski većnik Branislav Kačar i Sportski centar „Čair“ nisu obezbedili poseban termin za trening takmičarki u brzom klizanju. Sa Sofijom u Čairu zajedno treniraju Petra Marković i Ena Žikić. One su takodje državne prvakinje u svojim kategorijama i veoma perspektivne takmičarke“, rekao je Rodić.

Sofija Alpe Adria 3 1

On je dodao da, porodica Rodić duguje veliku zahvalnost i Gradskom veću i predsedniku Gradske opštine Medijana jer su finansijski pomogli da Sofija otputuje u Sarajevo na takmičenje,  a pre toga na takmičenje u Italiju.

Malenu šampionku iz Niša, koja pored toga što sjajno kliza ima i sve petice u školi „Ratko Vukićević“,  uskoro očekuju i novi izazovi. Pred njom je takmičenje u Segedinu, ali i u Celju na kome je prošle godine osvojila bronzanu medalju, prvu za Niš u brzom klizanju.

Sofija Alpe Adria 4

Na proleće Sofiju očekuju i nove trke u vožnji rolera u kojima takođe postiže sjajne rezultate. Za tri godine, koliko vozi rolere pobedila je na mnogobrojnim domaćim i međunarodnim takmičenjima, osvojila je više od 20 medalja, pehara i mnogobrojne diplome. Državna je prvakinja u brzoj vožnji rolera, ali i pobednica beogradske "Rolerijade", kao i međunarodne trke u veleslalomu i slalomu na rolerima.

Piše: B.Ljubisavljević

Foto: S. Đorđević i privatna arhiva

001 a TEMPLEJT na srpskom

baner

Saint Art Designs / Web Development

Saint Art Designs / Web Development

Prijatelji sajta

Safe Journalism HND Solidarna Actat Kvart komesarijat-za-izbeglice XXZ Pescanik logoo mirc NGTim