Predstavnici NORBCG-a učestvovali na 10. sastanku IEEPO u Beogradu

mart 16 2018

Rijetke bolesti IEEPO Predsjednica Nacionalne organizacije za rijetke bolesti Crne Gore (NORBCG)  Nataša Bulatović i Andrijana Nikolić - osnivač organizacije, učestvovale su na 10. Internacionalnom sastanaku razmjene iskustava za udruženja pacijenata (IEEPO) u Beogradu.

Kako je saopštila Bulatovićka, sastanak je organizovala Kompanija Roche, a održan je u srijedu i četvrtak, 14. i 15. marta 2018. godine.

„Ovaj sastanak je označio jačenje saradnje sa Kompanijom Roche i sjajna prilika da nešto više čuje  o komunikaciji udruženja pacijenata sa medijima, kao i komunikaciji udruženja pacijenata sa “državnim institucijama i nezaobilaznoj Strategiji i značaj strateškog planiranja udruženja pacijenata. Na pomenutom događaju učestvovalo je 15 organizacija iz Srbije i 3 iz Crne Gore“, naglasila je Bulatović.

Prema njenim navodima, Kompanija Roche tradicionalno u proljeće svake godine organizuje Internacionalni sastanak udruženja pacijenata (IEEPO) sa ciljem razmjene iskustava kroz različite segmente rada - kampanje, prikupljanje sredstava, osnaživanje udruženja, učešće u projektima, saradnja sa donosiocima odluka. Ove godine bio je obezbijeđen live streaming globalnog sastanka u Atini, tako da  su učesnici mogli čuti i Severina Schwanoma - izvršnog direktora Roche Grupe.

„Roche je globalni industrijski lider u inovacijama i najveća biotehnološka kompanija na svijetu sa tradicijom dugom više od jednog vijeka. U primarnom fokusu kompanije Roche su rano otkrivanje, prevencija, dijagnostifikovanje i liječenje bolesti. Ljekovi koje Roche razvija su u korelaciji sa dijagnostičkim testovima koji značajno doprinose efikasnosti liječenja, čime su omogućena poboljšanja u kvalitetu života i preživljavanju oboljelih“, istakla je predsjednica Nacionalne organizacije za rijetke bolesti Crne Gore.

Tanja Radunović

1

baner

Saint Art Designs / Web Development

Saint Art Designs / Web Development

Prijatelji sajta

Safe Journalism HND Solidarna Actat Kvart komesarijat-za-izbeglice XXZ Pescanik logoo mirc NGTim