Peticija: Potpise podrške izglasavanju “Pavlovog zakona” dostavljaju Skupštini

mart 04 2018

Građanska peticija “Pravda za Pavla“, kojom se traže izmjene Krivičnog zakonika, odnosno da se vrati doživotna kazna za teška krivična djela nad malom djeca, sjutra će biti predata Skupštini.

Kako je istakla grupa građana koja je pokrenula inicijativu, peticiju je potpisalo više od 6.500 građana.

Da podsjetimo, Espona je krajem februara informisala javnost da je Grupa građana “Pravda za Pavla” pokrenula peticiju kojom od Skupštine traži usvajanje zakona kojim će biti omogućeno da Nermin Šišić - osumnjičeni za ubistvo petnaestomjesečnog dječaka, bude osuđen na doživotnu robiju, te da se peticija "Pavlov Zakon" priprema sa pravne strane za dalji postupak.

Peticija je prvobitno pokrenuta na vebsajtu www.peticije24.com, gdje su inicijatori napisali: “Tražimo pravdu za malog Pavla, koji je okončao svoj petnaestomjesečni život zbog nasilja u porodici. Tražimo doživotnu zatvorsku kaznu za njegove dželate, majku Jelenu Jovović i očuha Nermina Šišića, koji su na brutalan način oduzeli jedan mali i nevini život”.

Majka tragično nastradalog Pavla ispričala je istražiteljima da je njenog sina mjesecima brutalno tukao njen partner Nermin Šišić, dok je on negirao ubistvo djeteta i brani se ćutanjem.

Tanja Radunović

001 a TEMPLEJT na srpskom

baner

Saint Art Designs / Web Development

Saint Art Designs / Web Development

Prijatelji sajta

Safe Journalism HND Solidarna Actat Kvart komesarijat-za-izbeglice XXZ Pescanik logoo mirc NGTim