Извиднички завет на Извиднички одред „Феникс“ - Прилеп

februar 21 2018

Како дел од програмата по повод 22 Февруари - Денот на извидништвото и хуманата недела, Извидничкиот одред „Феникс“ организираше свечена церемонија - Извиднички завет. Со цел да се збогати нивниот број, завет дадоа  46 нови извидници кои што ќе живеат и работат според извидничките закони. Оваа година, „Феникс“ го одбележува и својот 3ти роденден.

„Извидништвото е отворено за сите и тоа е една авантура и неформално образование“ - истакна Филип Стојаноски - старешина на Извиднички одред „Феникс“ - Прилеп.

 

IMG 9209

IMG 9187

Репортер: Мартина Билјаровска

Фото: Божидар Цветкоски

TEMPLEJT na srpskom800

Anketa

Sve više medicinara odlazi iz Srbije. Kakav je Vaš stav o tome?

  • Brinem jer najbolji odlaze i ne znam ko ostaje da nas leci
  • Nema razloga za brigu, to su normalne migracije
  • Ne brinem, verujem državi da ce zaustaviti odliv mozgova

baner

Saint Art Designs / Web Development

Saint Art Designs / Web Development

Prijatelji sajta

Safe Journalism HND Solidarna Actat Kvart komesarijat-za-izbeglice XXZ Pescanik logoo mirc NGTim