Besplatna radionice o proizvodnji cveća za nezaposlene žene

jun 24 2018

Udruženje građana “Plant” pozvalo je nezaposlene žene i devojke  da se prijave za  obuku za  gajenje cveća u plasteniku.  Polaznice će imati priliku da tokom dva meseca na besplatnim radionicama nauče sve što je potrebno o gajenju cveća.

Predsednica udruženja gradjana “Plant” Dragana Vukadinović izjavila je da se radionice organizuju kako bi se žene sa sela obučile za otpočinjanje sopstvenog biznisa u proizvodnji cveća u zaštićenom prostoru.

“Cilj obuke je osnaživanje marginalizovanih žena sa sela kroz prevenciju i zaštitu od rodno zasnovanog ekonomskog nasilja. Kroz psihosocijalnu podršku, kroz umrežavanje, edukaciju i zajedničke akcije osnažićemo žene sa sela i motivisati ih za započinjanje sopstvenog biznisa. Polaznice radionica će steći znanja i veštine koje će direktno uticati na smanjenje njihove marginalizacije i diskriminacije kroz njihovu ekonomsku nezavisnost. Kroz ekonomsko osnaživanje žena direktno će se uticati na smanjivanje ekonomskog nasilja nad ženama”, istakla je Vukadinović.

Prijave i informacije na telefon 065 888 0 338 ili na e-mail:  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

Prva radionica se održava u ponedeljak, 25. juna od 17 časova.

“Plant” organizuje obuku žena  u okviru projekta ’’Osnaživanje žena sa sela za proizvodnju cveća’’ koji je podržan od strane Ambasada Australije, u okviru programa direktne pomoći (DAP).

Piše: B.Ljubisavljević

Anketa

Sve više medicinara odlazi iz Srbije. Kakav je Vaš stav o tome?

  • Brinem jer najbolji odlaze i ne znam ko ostaje da nas leci
  • Nema razloga za brigu, to su normalne migracije
  • Ne brinem, verujem državi da ce zaustaviti odliv mozgova

baner

Saint Art Designs / Web Development

Saint Art Designs / Web Development

Prijatelji sajta

Safe Journalism HND Solidarna Actat Kvart komesarijat-za-izbeglice XXZ Pescanik logoo mirc NGTim