Mali roleraši niškog  “Drim tima” osvojili 26 medalja u Beogradu Foto: S. Djordjević

Mali roleraši niškog “Drim tima” osvojili 26 medalja u Beogradu

septembar 29 2017

Deset devojčica i dečaka iz Niša koji obožavaju rolere i koji sebe nazivaju "Drim timom" napravilo je pravi podvig na nedavno održanoj Beogradskoj rolerijadi osvojivši čak 26 medalja, i to u konkurenciji više stotina takmičara iz Srbije, Hrvatske i Slovenije.

Medju decom uzrasta od šest do 12 godina koja su se našla na pobedničkom postolju u Beogradu najuspešnija je bila Sofija Rodić (8) koja je pobedila u tri trke.

rolerijada 6

Sofija, državna prvakinja u brzoj vožnji rolera i brzom klizanju, na Beogradskoj rolerijadi je svoju kolekciju medalja  uvećala na 27.

rolerijada 5

                                                                                        Sofija Rodić

"Pobedila sam u trci na jedan kilometar, u Alpe adria kupu na 250 metara i u slalomu. Dobila sam još jednu medalju zbog toga što sam i prošle godine pobedila na rolerijadi", rekla je Sofija.

Andrija Veljković (7), jedan od dva dečaka iz niškog "Drim tima" koji se našao na pobedničkom postolju na Beogradskoj rolerijadi, rekao je da ima još dečaka u Nišu koji voze rolere, ali devojčica ima mnogo više.

rolerijada 7

"Super je bilo u Beogradu, bilo je baš puno dece u trkama. Sa medaljama koje sam tamo osvojio, sada ih imam ukupno 14" rekao je Andrija.

Do pobedničkog postolja na Beogradskoj rolerijadi stigle  su i članice "Drim tima" Magdalena Stojanović (tri medalje), Petra Marković (jedna medalja), Danica Veljković (jedna), Ena Žikić (tri medalje), Kaja Sretić (jedna), Irena Andjelković (četiri medalje) i Stefana Stojanović (dve medalje).

rolerijada 1

Medju dečacima uspešan je bio još i Petar Andjelković osvojivši četiri medalje.

Veliki "roleraši" Ivan Krstić i Andrija Nikolić koji su sa decom iz "Drim tima" marljivo vežbali nešto više od mesec dana  rekli su da su devojčice i dečaci bili zaista sjajni u svim trkama na Beogradskoj rolerijadi.

rolerijada 2

"Naporno smo vežbali i isplatilo se. Na svakom treningu deca su sigurno prelazila na rolerima po pet, šest kilometara", rekao je Krstić.

Osmogodišnja Sofija Rodić koja je marta osvojila bronzanu medalju na medjunarodnom kupu u brzom klizanju u slovenačkom gradu Celju i tako postala prvi stanovnik Niša sa medaljom u brzom klizanju na jednom medjunarodnom takmičenju, priprema se za nova takmičenja u tom sportu. “Pošto Niš nema ledenu dvoranu odlazimo u Beograd na treninge i Sofija trenira u beogradskom klubu “Intro Lajn”. Tokom zime moći će da trenira i u Nišu, jer je od Sportskog centra “Čair” dobila besplatne termine”, izjavio je Petar Rodić. On je rekao da je Sofija nedavno prešla sa “dečijih” klizaljki na profesionalne, sa dugim nožem i plitkom cipelom, i pri tom zadivila trenere. “Za privikavanje na profesionalne klizaljke deci su potrebna otprilike dva meseca, a ona je to učinila za samo jedan dan. Sa novim klizaljkama uspela je da savlada svih 100 zadatih vežbi, iako su treneri rekli da je uspeh i ukoliko savlada 30 vežbi”, kazao je Rodić.
 
Otac malene Sofije Rodić, Petar Rodić rekao je da su devojčice i dečaci iz Niša sasvim spontano napravili svoj "Drim tim". "Najpre je Sofija krenula da vežba na stazi od "Stop šopa" do Brzog Broda, a potom su joj se pridružila druga deca koja takodje vole rolere i koja su se proteklih godina uspešno takmičila", kazao je Rodić. On je rekao da su se zajednički treninzi dece nastavili i posle rolerijade u Beogradu, za šta imaju i punu podršku roditelja.
 
Piše Biljana Ljubisavljević
Foto Saša Đorđević

Anketa

Sve više medicinara odlazi iz Srbije. Kakav je Vaš stav o tome?

  • Brinem jer najbolji odlaze i ne znam ko ostaje da nas leci
  • Nema razloga za brigu, to su normalne migracije
  • Ne brinem, verujem državi da ce zaustaviti odliv mozgova

baner

Saint Art Designs / Web Development

Saint Art Designs / Web Development

Prijatelji sajta

Safe Journalism HND Solidarna Actat Kvart komesarijat-za-izbeglice XXZ Pescanik logoo mirc NGTim