Humanitarni koncert Lene Kovačević za nabavku inkubatora Foto: S. Djordjević

Humanitarni koncert Lene Kovačević za nabavku inkubatora

septembar 21 2017

Predstavnici Rotarakt kluba "Niš centar" i direktor Kliničkog centra u Nišu Zoran Radovanović pozvali su danas sve gradjane koji žele da pomognu nabavku mobilnog inkubatora, da to učine kupovinom karte i odlaskom na koncert Lene Kovačević.

Predstavnici „Rotarakt kluba“ podsetili su da je koncert zakazan za  22. septembar od 20 časova, ali da će zbog lošeg vremena umesto na Letnjoj pozornici u Tvrdjavi, biti održan u sali Doma Vojske.

Predsednica Rotarakt kluba "Niš centar" Ivana Pavlović istakla je da ulaznica za koncert Lene Kovačević košta simboličnih 600 dinara, a sav prihod od karat biće uplaćen za nabavku mobilnog inkubatora.

lena kovacevic koncert 1

„Ukoliko se odazove samo jedan odsto žitelja Niša možemo da pomognemo da inkubator bude nabavljen. Klinički centar u Nišu sada ima samo jedan pokretni inkubator, tako da u slučaju da je potreban prevoz dvema bebama, jedna mora da čeka da se postojeći inkubator vrati, što nekada može da ima drastične posledice“, izjavila je Pavlović na konferenciji za medije.

Ona je istakla da statistika pokazuje da je od 100 beba u KC Niš jednoj potreban prevoz do Beograda na dalji medicinski tretman.

Pavlović je istakla da su se u prikupljanje para za nabavku mobilnog inkubatora već uključili brojne privatne firme i pojedinci.

Član Upravnog odbora Rotarakt kluba "Niš centar" Aleksandar Stamenković je izjavio da je taj klub već uspeo da od donacija privatnih firmi prikupi milion dinara, ali je za kupovinu inkubatora potrebno još 500.000 dinara.

Naša poznata muzička zvezda Lena Kovačević danas je takodje pozvala Nišlije i žitelje drugih mesta na jugu Srbije da se priključe humanitarnoj akciji prikupljanja para za nabavku mobilnog inkubatora i da ujedno dodju na njen koncert.

Direktor Kliničkog centra Niš Zoran Radovanović rekao je da ta ustanova raspolaže jednim savremeni sanitetskim vozilom sa inkubatorom, ali da je za prevoz beba iz drugih mesta sa juga Srbije do Niša ili do Beograda neophodan još jedan transportni inkubator. On je podsetio da Kliničkom centru u Nišu gravitira dva i po miliona stanovnika sa juga Srbije.

zoran radovanovic koncert

Radovanović je ovom prilikom najavio da će do krajaja godine Niš dobiti Dečiji urgentni centar, prvi takve vrste u Srbiji, „ Urgentni centar za najmladje biti otvoren u zgradi u kojoj se sada nalazi Klinika za neurologiju. Preseljem te klinike u novi Klinički centar stvoriće se uslovi za otvaranje Dečijeg urgentnog centra. Dečiji hirurg i pedijatar zbrinjavaće mališane, a na raspolaganju će im biti kompletna dijagnostika", rekao je Radovanović On je istakao da će do kraja godine biti završena i Dečija hemato-onkološka klinika, dok će zgrada Ginekologije posebnim prolazom biti povezana sa zgradom u kojoj se nalaze Dečija interna klinika i Dečija hirurgija.

Piše: Biljana Ljubisavljević

 

baner

Saint Art Designs / Web Development

Saint Art Designs / Web Development

Prijatelji sajta

Safe Journalism HND Solidarna Actat Kvart komesarijat-za-izbeglice XXZ Pescanik logoo mirc NGTim