ODRŽAN BOKS SPEKTAKL – NAISSUS BOXING NIGHT Foto: S. Djordjević

ODRŽAN BOKS SPEKTAKL – NAISSUS BOXING NIGHT

jul 03 2017

Boks spektakl –  NAISSUS  BOXING NIGHT održan je  u ambijentu za pamćenje, u amfiteatru keja na Nišavi.

U izuzetnim bokserskim predstavama,uživali su ljubitelji ove plemenite veštine koji su do poslednjeg mesta ispunili amfiteatar.

boxingnaisus 5

U osam borbi, nadmetali su se najbolji bokseri Srbije, BiH i Crne Gore, a najveću pažnju privukle su borbe troje Nišlija koji su zabeležili pobede - Uroš Živković, Nina Stajković i Filipa Stankovića.  

boxingnaisus 4

Najuzbudljivija borba koja je podigla brojnu publiku na noge, preko 5000 ljudi, bila je glavna borba u poluteškoj kategoriji do 81 kilogram između Filipa Stankovića i Aleksandra Kostića. Pobedu je odneo, u njegovoj prvoj profesionalnoj borbi, mladi Stanković, inače sin legendarnog boksera iz Niša Zorana Stankovića Trše. Nišlija Filip je savladao devet godina starijeg rivala Kostića iz Surdulice u borbi koju će Niš dugo pamtiti i prepričavati, odlukom sudija 38:37. 

boxingnaisus 2

Jedina ženska borba na boks manifestaciji kraj Nišave održana je u kategoriji do 81 kilogram između Nine Stajković i Marije Šveljo iz Rume. Državna šampionka u boksu i kik-boksu, 15 – godišnja nišlijka Nina pobedila je Mariju Šveljo iz Rume odlukom sudija 30:26 u veoma izjednačenoj borbi gde je razliku i pobednika odlučilo par sjajnih udaraca Stajkovićeve tokom treće runde.

boxingnaisus 3

NAISSUS BOXING NIGHT-u u Nišu prisustvovale su i nekadašnje velike zvezde profi ringa sa naših prostora: Bratislav Ristić Ćure, vicešampion sveta, Nenad Borovčanin, prvak Evrope, Dragan Živadinović Senta, evropska bronza iz 1987. godine i mnogi drugi.

baner

Saint Art Designs / Web Development

Saint Art Designs / Web Development

Prijatelji sajta

Safe Journalism HND Solidarna Actat Kvart komesarijat-za-izbeglice XXZ Pescanik logoo mirc NGTim